ОБЛАДНАННЯ JUMO (НІІМЕЧЧИНА) ДЛЯ МОЛОЧНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ
Для молокозаводів принципову роль грає рівень санітарної культури, який повинен бути максимально високим і відповідати всім санітарно-гігієнічним нормам. Молоко - продукт чутливий, і його необхідно ретельно захищати від забруднення. У цьому допоможе обладнання від німецького виробника JUMO, виготовлене з високоякісних матеріалів і пройшла відповідну сертифікацію.
Датчики JUMO для гігієнічного застосування можуть використовуватися на будь-якому етапі переробки молока, при виробництві йогурту, масла або сиру.
Контроль рівня наповнення за допомогою JUMO dTRANS p20
На молокозаводах рівень сировини визначається шляхом вимірювання гідростатичного тиску. Вимірювальний перетворювач тиску JUMO dTRANS p20 найкраще підходить для цих цілей, тому що поєднує в собі максимальну точність і простоту управління. Завдяки компактному корпусу з короткою монтажною довжиною перетворювач тиску можна встановлювати навіть в важкодоступних місцях. Стерильне підключення до процесу і шорсткість поверхні ≤0,8 мкм гарантують найвищу надійність технологічного процесу.
JUMO DELOS SI для контролю тиску на виході знежиреного молока з сепаратора
Щоб забезпечити рівномірну якість продукту відповідно до стандартів, в знежиреному молоці необхідно контролювати тиск. Незалежно від того, чи відбуваються коливання тиску або витрати в продукті після проходження сепаратора, необхідно забезпечити постійний тиск на виході знежиреного молока. Електронний перетворювач тиску JUMO DELOS SI з переключаючим контактом і яскравим дисплеєм - це справжня знахідка, коли необхідно візуалізувати поточний тиск або стан.
Контроль температуры с помощью JUMO LOGOSCREEN nt
JUMO LOGOSCREEN nt ідеально підходить для реєстрації значень температури в процесі пастеризації. Прилад відповідає директиві ЄС щодо вимірювальних, регулюючих, контрольних та запобіжних пристроїв для систем пастеризації молока. Крім того, вражає корпус реєстратора JUMO LOGOSCREEN nt, изготовленный из нержавеющей стали с большой степенью защиты.
Виробництво йогурту - процес ніжний і вимагає особливого поводження. Якість кінцевого продукту при цьому залежить від температури і рівня pH. Ці показники можна контролювати за допомогою датчиків температури Jumo і електродів для вимірювання рівня pH серії JUMO tecLine. Після додавання в молоко відповідної культури бактерій починається процес бродіння. Закінчення процесу ферментації, як правило, визначається за рахунок досягнення певного рівня pH. При досягненні рівня pH 4,2 - 4,5 йогурт необхідно охолодити до температури 15 ° С-22 ° С, щоб перервати процес сквашування.
Аналогічно, при виробництві сиру слід контролювати температуру і рівень pH. Більш того, в процесі засолу сиру, необхідно контролювати концентрацію солі. Посол головок сиру необхідно проводити з кількох причин: найважливіша - отримання правильної консистенції продукту. Під час цього процесу в сирі відкладається натрій, внаслідок чого поступово змінюється концентрація солі в розсолі. Цей процес необхідно контролювати, це можна зробити за допомогою індуктивного вимірювального перетворювача електропровідності JUMO CTI-750. У той же час паралельно вимірюється температура, оскільки час перебування головки сиру в розсолі залежить також і від цієї величини.