Дистанційний моніторинг процесів седиментації Рішення для моніторингу рівня осаду з бездротовим зв’язком для скребкових мостів

· оптичне вимірювання шару мулу з віддаленою передачею даних через Bluetooth або бездротовий шлюз радіозв'язку для простого зв'язку вводу-виводу

· забезпечення диспетчерської безперервними показаннями концентрації осаду та межі розділу шлам/вода

· підвищення безпеки експлуатації завдяки запобіганню вимивання осаду

Огляд

Системи вимірювання рівня осаду часто встановлюються на скребкових мостах, що обертаються. Зв'язок між польовими пристроями на скребковому мосту та системою управління технологічним процесом не може бути проведений через обертальний рух. Використання ковзних контактів для передачі даних виявилося схильним до технічного обслуговування і збоїв. Корозія та низька потужність сигналу, а також обмежена смуга пропускання передачі даних не гарантують стійкого рішення. Бездротова передача даних про рівень мулу дає тут значні переваги.

Компанія KROHNE пропонує індивідуальне вимірювальне рішення з дистанційною передачею даних про рівень мулу, зону чистої води або концентрацію мулу. Залежно від відстані та вимог замовника, передача даних може здійснюватися або за допомогою Bluetooth-шлюзу з двома фіксованими парними модулями, або безліцензійної бездротової системи (радіозв’язок).

Рішення для вимірювання за допомогою Bluetooth:

·  вимірювальне рішення з Bluetooth можна використовувати для передачі даних аналогових вихідних сигналів на відстань до 200 м.

Рішення для вимірювання за допомогою радіомодема:

·  рішення з використанням радіолінійного зв'язку, що не вимагає ліцензії, дозволяє передавати вихідні сигнали 4...20 мА системи вимірювання рівня осаду на відстань 20 км. Завдяки можливості створення сітчастих і модульних систем ця технологія ідеально підходить для об'єднання в мережу вторинних відстійників, резервуарів для зберігання осаду та інших споруд, а також вимірювальної техніки на підприємстві. Інтелектуальна технологія Radioline також компенсує часткові збої по всій мережі, оскільки сама система шукає альтернативний маршрут передачі через інші проміжні станції. Нові стандарти шифрування забезпечують безпеку даних.

OPTISYS SLM 2100 and Radioline on the scraper bridgeRadioline receiving unit

 

Супутні товари

 

Sludge level measuring system OPTISYS SLM 2100 – Standard version

OPTISYS SLM 2100

Оптична система вимірювання рівня мулу для вимірювання профілю седиментації та безперервного відстеження шару мулу

• Інтегрована електроніка з 2 x 4…20 мА, 3 реле (наприклад, для кінцевих вимикачів)

• 3 режими вимірювання: профіль, шламовий шар/рівень пуху, відстеження зон; можлива автоматична зміна режимів

• 0,1…30 г/л; макс. 10 м

• Додатковий автоматичний очисний пристрій для промивання для низьких витрат на обслуговування

 

Radioline gateway

Радіозв’язок

Радіошлюз для безперервної передачі даних

• Modbus, 4 цифрових і 4 аналогових входи та виходи

• Безліцензійне радіо: діапазон до 20 км / 12,4 миль (на станцію точка-точка)

• Система з живленням від мережі та попередньо підключеними проводами в міцних коробках (IP66); з можливістю модульного розширення

• Для інфраструктурних додатків із великими мережами (до 250 станцій)

 

 

Bluetooth gateway

Wireless-MUX

Шлюз Bluetooth для безперервної передачі даних

• 16 цифрових і 2 аналогових входи та виходи

• На основі Bluetooth 4.0: радіус дії макс. 200 м

• Система з живленням від мережі та попередньо підключеними проводами з модулями фіксованої пари в міцних коробках (IP66)

• Для швидких і малих мереж