КОРИСНА НОВИНА ДЛЯ ВОДОКАНАЛІВ! Двонаправлене вимірювання та контроль водоспоживання в магістральному водопроводі

 

• Модернізація технології регулювання та телеконтролю для водопостачання в Північному Дуйсбурзі

• Електромагнітне вимірювання фактичного транспортування води між подачею та резервуаром високого рівня

Загальні відомості

Stadtwerke Duisburg AG є муніципальним постачальником для близько 250 000 домогосподарств у регіоні Rhine-Ruhr, Німеччина. Компанія забезпечує понад 35 мільярдів літрів питної води щороку. Муніципальне комунальне підприємство обслуговує високорівневий резервуар Försterberg для забезпечення постачання безпечної питної води до північного Дуйсбурга. Цей резервуар функціонує як сховище протягом ночі для покриття потреб у прісній воді протягом дня. Питна вода транспортується через великий магістральний водопровід (DN 800 / 32") і регулюється вздовж маршруту між подачею та резервуаром високого рівня за допомогою підвищувальної станції (DEA).

Вимоги до вимірювання

Щоб ефективніше керувати мережею питної води та резервуаром високого рівня, а також оптимізувати постачання питної води, муніципальне підприємство інвестує в електронне регулювання та телеконтроль підвищувальної станції в рамках стратегії модернізації. Вимірювання витрати є керуючою змінною в електронному управлінні підвищувальної станції. Для модернізації системи керування постачальнику знадобилося рішення для вимірювання витрати відповідно до останніх технічних вимог. Рішення полягало в тому, щоб увімкнути фактичне вимірювання та підрахунок у обох напрямках потоку та забезпечити віртуальне заземлення. З цієї причини комунальне підприємство прийняло рішення замінити старий витратомір на новий. Старий електромагнітний трубний пристрій KROHNE M 960 був в експлуатації понад 30 років.

Рішення KROHNE

KROHNE виконало постачання витратоміра OPTIFLUX 2300 W, номінальний розмір DN 800 / 32". Електромагнітний фланцевий витратомір останнього покоління був встановлений на головній лінії водопостачання. Він вимірює в обох напрямках і контролює кількість води, що подається в резервуар високого рівня вночі та потім подається резервуаром протягом дня. Датчик має віртуальний еталон, що робить режим вимірювання можливим навіть без додаткових кілець заземлення. Вхідний підсилювач записує потенціали обох вимірювальних електродів і створює напругу, яка відповідає потенціалу незаземленого середовища. Потім ця напруга використовується як еталонний потенціал для обробки сигналу – без перешкод різниці потенціалів між еталонним потенціалом і вимірювальними електродами. Звичайний аналоговий вихід (4…20 мА) настінної версії IFC 300 забезпечує вимірювання блоку керування розгінної станції.

Вигода для замовника

OPTIFLUX 2300 може повністю відповідати вимогам сучасного вимірювання, вимірювання та контролю потоку. Комунальне підприємство Дуйсбург виграє від значно вищої точності вимірювання, особливо в нижньому діапазоні витрати. Подачу води в резервуар високого рівня можна визначити точніше, а кількість води в сховищі можна краще адаптувати відповідно до фактичного щоденного використання. Встановлення OPTIFLUX являє собою наступний крок для постачальника на шляху до стандартизованої вимірювальної технології з точки зору експлуатації, а також технічного обслуговування та документації. Запатентована технологія віртуального відліку означає, що OPTIFLUX 2300 забезпечує клієнту далекосяжну економію коштів закупівлі та монтажу. Це пояснюється тим, що на віртуальне заземлення електромагнітного витратоміра не впливає номінальний розмір. Це означає, що немає необхідності в заземлюючих кільцях або заземлюючих електродах, вартість закупівлі яких зростає з кожним номінальним розміром. Крім того, пристрій не потребує обслуговування.

Прилад, що використовувався

Електромагнітний витратомір для систем водопостачання та водовідведення

  • Високоточний (±0.2%), з дозволом для комерційного ообліку (OIML R49, MI-001)
  • Фланці: DN25…3000 / 1…120", макс. PN40 / ASME Cl 300
  • 3 x 4…20 mA, HART®, Modbus, FF, Profibus-PA/DP, PROFINET