Pepperl+Fuchs представляє нову лінійку датчиків вібрації для забезпечення експлуатаційної готовності обладнання

Pepperl+Fuchs представляє нову лінійку датчиків вібрації для забезпечення експлуатаційної готовності обладнання

 

У будь-яких галузях виробництва, від фрезерних верстатів до насосів, вентиляторів та вітрових турбін, безпека персоналу та обладнання багато в чому залежить від моніторингу стану та профілактичного обслуговування. Для проведення надійних вимірювань швидкості вібрації та прискорення у діапазонах низьких або високих частот Pepperl+Fuchs пропонує три нові серії датчиків вібрації. Ці пристрої поставляються в різні країни з дозвільною документацією для встановлення в небезпечні зони аж до зони 1/21 та кат. 2, а також із сертифікатами функціональної безпеки SIL 1/PL c та SIL 2/PL d, що підтверджують дотримання найвищих вимог.

 

Три конструкції для різних вимог

На відміну від аналогів, вібраційні датчики Pepperl+Fuchs мають особливо широкий діапазон вимірювань, розрахований на рівні вібрації до 128 мм/с. Завдяки герметизованій електроніці у міцному компактному корпусі ці датчики не вимагають обслуговування та забезпечують збільшений термін служби. Асортимент включає три типи конструкції в різних функціональних діапазонах:

датчики VIM3 - найкомпактніші датчики вібрації в серії, призначені для менш складних завдань. Датчики VIM6 навпаки призначені для використання в зонах з високими температурами, де вони виконують функції вимірювання температури та вібрації. Для кожного виміряного парамета передбачено аналоговий вихід. Серія VIM6 поставляється в корпусах із дуплексної сталі та схвалена для використання у небезпечних зонах аж до зони 1/21. Датчики VIM3 сертифіковані за стандартом SIL 1/PL c для встановлення у безпечні промислові умови (версія IO-Link), а представлена ​​нижче серія VIM8 поставляється із сертифікатом SIL 2/PL d.

Серія VIM8 з герметизованою електронікою (скоро у продажу) призначена для використання у складних умовах та небезпечній зоні 1/21, а також у морських умовах. Ці датчики з сертифікатом SIL 2 та діапазоном температур -35...+125 °C також виконують ряд складних функцій. Наприклад, за допомогою вбудованої амплітудної функції можна контролювати стан підшипників машини і запобігти простоям або несправностям, до того як обладнання буде пошкоджено. Опціонально користувачі можуть встановити два порогові значення за допомогою поворотних регуляторів. Як тільки ці значення буде перевищено, відповідний сигнал про необхідність профілактичного обслуговування буде передано через два реле. Це дозволяє уникнути необхідності складної розробки програмного забезпечення для оцінки значень сигналу ПЛК.

Основні особливості нових датчиків вібрації:

  • Три нових датчика вібрації, сертифікованих для зони 1/21 (кат. 2), для забезпечення експлуатаційної готовності заводу та безпеки процесів
  • Особливо міцна конструкція корпусу та придатність до використання у сфері охорони праці відповідно до SIL 1/PL c та SIL 2/PL d
  • Найбільший датчик вібрації VIM8 з герметичною електронікою відрізняється стійкістю до високих механічних та хімічних навантажень та оснащений двома регульованими реле для визначення критичних граничних значень.
  • Корисні аксесуари: Гумові протектори забезпечують захист від погодних впливів; металевий кабелепровід захищає кабель від механічних навантажень