ПРОГНОЗИ СВІТОВОГО РИНКУ РОБОТОТЕХНІКИ - ЗНИЖЕННЯ ВИТРАТ НА ОПЛАТУ ПРАЦІ ДО 16% ДО 2025 РОКУ

Експерт Силіконової долини в області комп'ютерних технологій Мартін Форд планує опублікувати книгу «Робот Райз» в травні цього року. Його робота буде містити наступне повідомлення про здоров'я людини: «Обережно, роботи стають все більше, а їх виробництво постійно дешевшає, прийде час глобальної нерівності доходів і безробіття».

Таким чином, картина для робітників не райдужна. А як щодо реальних виробників?

«Висока вартість протягом тривалого часу була перешкодою для масового отримання роботизованих рішень, - пояснює Майкл Сінсер, фахівець з виробництва Boston Consulting Group (BCG). «Тим не менше, вони більш ефективні, і їх продуктивність зростає».

За оцінками BCG, в минулому році глобальні продажі промислових роботів виросли на 23%. А до 2018 року обсяг поставок може подвоїтися і скласти 400 000 одиниць.

Очікується, що через десять років середній рівень заощаджень в результаті автоматизації людської праці досягне 16%. Це пов'язано з більш низькою вартістю роботизованого виробництва. Згідно з дослідженням в Стенфордському університеті, все повинно бути витрачено на оплату працівника зі швидкістю 4 долари на годину на весь термін служби пристрою. Як ви можете бачити, ціна цілком прийнятна навіть для невеликих компаній. Mitsubishi Electric пропонує ще більш оптимістичні розрахунки. Від 2 євро в годину з роботою 6-7 років повністю виправдовує інвестиції.

Середня перевірка роботизованого зварювального комплексу впала з 182 тисяч доларів в 2005 році до 133 тисяч доларів в 2016 році. У той же час зростання складе 20 відсотків.

Промислові роботи вже давно беруть участь в автомобільній промисловості США, і платити за їх «труд» приблизно відповідає зарплатам в звичайному американському стилі (більш 7,25 дол. США за годину, що є мінімальною ставкою). І якщо ви впроваджуєте рішення автоматизації в електронній промисловості, то використання роботизованих рішень буде коштувати половину вартості робочої сили.

Найбільшу користь приносить перспектива використання енергії в таких країнах, як Південна Корея і Сполучені Штати. Зарплата там досить висока. Проте, ринки, що розвиваються, такі як Мексика і Таїланд до 2025 року, оцінять переваги автоматизації людської праці.

Роботодавці отримають вигоду з цього. А як щодо їх співробітників? Вони можуть бути на вулиці. Зрештою, тепер все одноманітні і однакові роботи можуть виконуватися машинами.

В даний час близько 80% промислових підприємств в Китаї, США, Південної Кореї, Німеччини та Японії. Три чверті промислових роботів використовуються для виробництва транспортних засобів, мікроелектроніки і електроустаткування.

Джерело: Ibtimes.com

Компанія «КСК-АВТОМАТИЗАЦІЯ» понад 15 років ексклюзивно представляє на українському ринку продукти для промислової автоматизації Mitsubishi Electric і надає повну підтримку у виборі, налаштування і експлуатації роботів і інших продуктів Mitsubishi Electric