Сенсорна система Contour2D для ефективного моніторингу використання конвеєрної стрічки

Сенсорна система Contour2D для ефективного моніторингу використання конвеєрної стрічки

Щоб переконатися, що пакунки на конвеєрній стрічці рівномірно розподіляються на наступні станції, важливо надійно вимірювати використання конвеєрної стрічки. Для цього компанія Pepperl+Fuchs розробила сенсорну систему Contour2D на основі заявки клієнта. Рішення, яке тепер доступне для всієї індустрії конвеєрних технологій та внутрішньої логістики, визначає контури упаковок на конвеєрі та використовує цю інформацію для розрахунку використання конвеєрної стрічки. Contour2D пропонує найефективніше рішення на ринку для цього застосування: єдиний 2-D датчик LiDAR у поєднанні з інтелектуальним алгоритмом, який достатньо коригує ефект тіні. Мінімальні зусилля при монтажі та швидке введення в експлуатацію роблять Contour2D особливо економічним рішенням для конвеєрної техніки.

Корекція ефекту тіні за допомогою одного датчика LiDAR

Під час моніторингу використання конвеєрної стрічки головним завданням є виправлення ефекту тіні на конвеєрній стрічці. У той час як звичайні рішення використовують для цього кілька датчиків, система датчиків Contour2D потребує лише одного датчика LiDAR. Інтелектуальне програмне забезпечення, інтегроване в Multi Scan Evaluation Unit (MSEU) сенсорної системи, згодом коригує результати вимірювань. Таким чином, Contour2D забезпечує надійну корекцію ефекту тіні за допомогою одного датчика LiDAR.

У той час як звичайні рішення використовують для цього кілька датчиків, система датчиків Contour2D потребує лише одного датчика LiDAR. Оскільки потрібно встановити лише два компоненти — датчик і MSEU, Contour2D вражає особливо низькими витратами на обладнання та мінімальними зусиллями щодо встановлення. У порівнянні зі звичайними системами, складна конфігурація, необхідна для вирівнювання кількох датчиків, усувається. Оскільки лише один датчик встановлено по центру над конвеєрною стрічкою, серйозних налаштувань конвеєрної стрічки не потрібно. Це означає, що існуючі системи також можна без проблем модернізувати.

 

Інтегроване програмне забезпечення для простого налаштування та моніторингу

Сенсорну систему Contour2D можна ввести в експлуатацію в три прості кроки: спочатку датчик LiDAR і MSEU встановлюються на конвеєр. Відповідні з'єднувальні кабелі вже включені в комплект поставки. Потім система налаштовується за допомогою інтуїтивно зрозумілої програми Windows, яка дозволяє регулювати діапазон виявлення відповідно до конвеєрної стрічки. Після нульового сканування, під час якого навчається контур конвеєрної стрічки, система готова до роботи.

Під час роботи Contour2D визначає зайняту частину конвеєрної стрічки, а також середню та максимальну висоту транспортованого матеріалу. Крім того, розраховується висотний профіль. Об’єкти за межами налаштованого діапазону виявлення надійно ігноруються. Вихідні дані можна інтегрувати в існуючі системи клієнтів через TCP/IP, тоді як програма Windows відображає результати та візуалізує дані сканування.

Оскільки сенсорна система базується на гнучкій програмній платформі, розробленій Pepperl+Fuchs, адаптація під потреби клієнта може бути реалізована за короткий час. Таким чином, Contour2D відповідає індивідуальним вимогам різних застосувань

.

 

Для отримання більш детальної інформації щодо обладнання виробництва фірми Pepperl+Fuchs звертайтеся до нашого продукт-менеджера Олександра Куценко:

E-mail: alexander_kutsenko@kck.ua

Phone: +38 (067) 658-07-78