Точні дані про позицію та вимірювання швидкості для AGVs (автоматизовані керовані транспортні засоби)

Компактні та міцні енкодери забезпечують надійні результати вимірювань

Застосування

У виробничій і складській логістиці автоматизовані керовані транспортні засоби (AGV) і автономні мобільні роботи (AMR) беруть на себе різноманітні транспортні завдання. Точна навігація таких автономних блоків потрібна для забезпечення безперебійних процесів. Тут одометричні процедури — вимірювання обертів коліс або окремих кроків — надають важливі дані для визначення положення. Ця інформація особливо важлива для поворотів і маневрів ухилення.

Мета

Транспортні операції слід здійснювати якомога швидше, з надійним наближенням до відповідних місць призначення. Оскільки можуть виникати перешкоди, а навколишнє середовище часто піддається постійним змінам, потрібна велика гнучкість і швидка реакція під час навігації транспортним маршрутом. Транспортні засоби та роботи повинні бути в змозі дотримуватися специфікацій контролера під час руху прямо та на поворотах. Датчики повинні самостійно контролювати положення транспортного засобу, щоб постійно надавати точні дані про місцезнаходження.

Рішення

У той час як оптичні датчики виконують завдання просторової орієнтації, автономні транспортні засоби потребують додаткових даних для точного визначення свого власного положення. Для покращення визначення положення можна поєднати дві вимірювальні системи, наприклад поворотний енкодер і двовимірний лазерний сканер. Для надійної компенсації допусків і відхилень вимірювання на колеса транспортного засобу встановлюються датчики повороту серії ENI58IL, TVI40 або MNI. Точні дані про положення можна отримати за допомогою точного вимірювання швидкості обертання. Прилади ENI58IL мають високу роздільну здатність (до 5000 імпульсів). Серія TVI40 особливо компактна та економічно ефективна. Серія MNI забезпечує безконтактне та безпідшипникове виявлення за допомогою методу магнітного сканування. Прилади дуже компактні і досягають до 327 680 імпульсів.

Technical Features

ENI58IL

Optical scanning method

Rotational speed up to 12,000 rpm

Resolution up to 5000 pulses

Temperature range: –40 °C … +85 °C

Degrees of protection: IP65, IP67

Shock/vibration resistance: 300 g/30 g

Interface: push-pull or RS-422, universal current driver

TVI40

Метод оптичного сканування

Швидкість обертання до 6000 об/хв

Роздільна здатність до 1024 імпульсів

Діапазон температур: –10 °C … +70 °C

Ступінь захисту: IP54

Макс. навантаження на вал: осьове 20 Н, радіальне 30 Н

Інтерфейс: двотактний або RS-422

MNI

Magnetic scanning method, noncontact

Rotational speed up to 30,000 rpm

Resolution up to 327,680 pulses

Temperature range: –40 °C … +100 °C

Degree of protection: up to IP68

Interfaces: push-pull or RS-422

Переваги

Контроль швидкості на основі швидкості кочення коліс набагато точніший, ніж за допомогою лазерного сканера або датчика прискорення. Чим вища точність при визначенні швидкості кочення, тим вища точність при розрахунку швидкості автомобіля та пройденого шляху. Ці пристрої надійно видають високоточні вимірювані значення; роздільну здатність можна вибрати відповідно до відповідних вимог. Компактний дизайн забезпечує просту інтеграцію. Інтеграція пристроїв у контролери також проста, оскільки між датчиком і контролером не потрібен складний протокол.

 

Для отримання більш детальної щодо конфігурацій та наявності на складі звертайтеся до нашого продукт-менеджера Олександра Куценко:

E-mail: alexander_kutsenko@kck.ua

Phone: +38 (067) 658-07-78