Вимірювання витрати природного газу та кисню для контролю горіння

 

Combustion control cabinet withOPTIMASS 6400 Coriolis mass flowmetersfor oxygen measurement

Примітка щодо застосування

.• Витратоміри для шафи контролю горіння для моніторингу промислових газів

• Вимірювання витрати природного газу низького тиску з вбудованою корекцією до стандартних умов

• Високоточне вимірювання масової витрати кисню для підтримки якості згоряння

• Комплексний пакет обслуговування клієнтів від технічних консультацій до встановлення та післяпродажного обслуговування

Один із провідних світових виробників промислових газів і газового обладнання керує кількома європейськими заводами, один із яких розташований у Бельгії. Для виробника сплавів Zamac компанія розробила та побудувала шафу керування горінням для контролю та оптимізації продуктивності печі.

Вимоги до вимірювання

Піч працює на природному газі. Подача природного газу та швидкість потоку кисню є найважливішими змінними контролю з точки зору ефективності та якості спалювання. Тому постачальнику промислового газового обладнання потрібно було встановити шафу з витратомірами, здатними точно контролювати швидкість потоку газу на широкому діапазоні вимірювань. Місце для встановлення було обмежено.

Вимірювання витрати природного газу становило особливу проблему, оскільки робочий тиск був низьким (0,3…0,45 бар, а коливання газу вимагали вимірювання витрати з компенсацією температури та тиску. Враховуючи невеликий простір для монтажу, встановлення кількох різних датчиків було не найкращим варіантом. Ця програма вимагала компактного вимірювального приладу потоку з вбудованим вимірюванням температури та тиску, а також корекцією об’єму газу. Через умови низького тиску механічні або інші витратоміри, які за своєю конструкцією спричиняють втрату тиску, не можна використовувати. Усі вимоги були вказані в процесі запиту цінової пропозиції.

Рішення KROHNE

Саме пропозиція KROHNE разом із технічними порадами, наданими на кожному етапі процесу запиту пропозицій, зрештою переконали виробника газового обладнання. Прийнято рішення обладнати шафу контролю горіння ультразвуковими та коріолісовими масовими витратомірами.

Для вимірювання витрати природного газу при низькому тиску було обрано OPTISONIC 7300 Biogas. Ультразвуковий витратомір «все в одному» поєднує вимірювання потоку, тиску та температури в одному пристрої, а також має вбудовану корекцію об’єму газу. Таким чином, він здатний забезпечити швидкість потоку природного газу, скориговану до стандартних умов. Витратомір зарекомендував себе в багатьох застосуваннях газу низького тиску з біогазом або метаном. Він був забезпечений економічно ефективними фланцями низького тиску. За бажанням замовника пристрій практично не викликає втрати тиску.

Масовий витратомір Коріоліса OPTIMASS 6400 був доцільним вибором для вимірювання витрати кисню. Витратомір із подвійною вигнутою трубкою призначений для складних газових застосувань з високими вимогами до точності. Витратомір поставляється із заводу з очищенням для роботи з киснем. Він схвалений для роботи з киснем – навіть до 100 бар при використанні з трубним матеріалом Hastelloy. 8 одиниць витратомірів були встановлені паралельно на вертикальні труби у шафи управління, добре вписавшись в обмежений монтажний простір. Як і всі масові витратоміри KROHNE Coriolis, OPTIMASS 6400 стійкий до монтажних та технологічних впливів. Таким чином, перехресні перешкоди не були проблемою.

Flow measurement of natural gas and oxygen for combustion control

Переваги для клієнтів

Постачальник газового обладнання був дуже задоволений приладами, рекомендованими для шаф контролю горіння. OPTIMASS 6400 допомагає оператору підтримувати належну подачу кисню за різних умов і в безпечних межах, тоді як OPTISONIC 7300 Biogas забезпечує надійні показники природного газу за умов низького тиску. Забезпечується висока точність вимірювання витрати, що дозволяє кінцевому користувачеві належним чином контролювати споживання природного газу та кисню, щоб досягти найбільш сприятливої ​​ефективності печі та ефективності згоряння.

Виробник шафи управління виграв від дуже хорошого співвідношення ціни та якості. Використовуючи OPTISONIC 7300 Biogas для вимірювання витрати природного газу під низьким тиском, замовник особливо заощадив на капітальних витратах і монтажу. Не було потреби встановлювати три окремі датчики для вимірювання потоку, температури та тиску, а також зовнішній комп’ютер. Це також зменшило складність програми.

KROHNE тісно співпрацювала з клієнтом на всіх основних етапах процесу. Як досвідчений партнер галузі промислових газів, ми використовували випробуваний і перевірений підхід до обслуговування клієнтів – включаючи технічну підтримку вже на етапі підготовки та обробки процесу запиту пропозицій, виготовлення витратомірів відповідно до специфікацій замовника, установку на місці замовника та післяпродажне обслуговування.