НАДІЙНЕ ОБЛАДНАННЯ MOLLET ДЛЯ ВИМІРЮВАННЯ РІВНЯ ЗЕРНОВИХ

На сьогоднішній день процеси виробництва і логістики в сфері переробки зернових культур практично скрізь вже автоматизовані. Завдяки цьому забезпечується високоякісне і рентабельне виробництво кінцевого продукту, як наприклад, хлібобулочних виробів. Компанія Mollet Füllstandtechnik GmbH, м Остербуркен, поставляє невід'ємний елемент будь-якого процесу автоматизації - техніку для вимірювання рівня, яка може застосовуватися на багатьох ділянках технологічного ланцюжка. Залежно від місця установки, застосовується стандартне обладнання для вимірювання рівня сипучих матеріалів або спеціальні прилади для застосування у вибухонебезпечних зонах, а також, в деяких випадках, що відповідають високим гігієнічним вимогам.

Багато виробників хочуть знайти просте, і в той же час, надійне рішення по вимірюванню рівня на своїх установках. Але при виборі правильного рівнеміра, особливо якщо це стосується зернових культур, необхідно враховувати багато аспектів. Наприклад, необхідно безперервне вимірювання рівня або досить сигналізації про наповнення, спустошенні, або досягненні певного рівня? Як виглядає місце установки і чи може щось вплинути на вимірювальний прилад? Які характеристики має продукт, наприклад, яку вологість, щільність, електропровідність, який насипний конус формує при наповненні і чи багато при цьому утворюється пилу? За яких робочих умов повинен працювати вимірювальний прилад і яких гігієнічних стандартів необхідно дотримуватися? Місце установки знаходиться у вибухонебезпечній зоні, які допуски повинен мати датчик, щоб його можна було там встановити??

Потрібно багато досвіду або компетентних порад, щоб підібрати правильний прилад для того чи іншого застосування. Не існує єдиного рішення для всіх випадків, але поєднання приладів „Molos-bob“ і "Molosroto" згідно з даними виробників дуже щільно наблизилася до надійного універсального рішення, що стосується застосування для зернових культур. Ці точні і надійні датчики рівня від компанії Mollet забезпечать необхідну точність вимірювання на будь-якій ділянці технологічного процесу, вони можуть конфигуруватися в індивідуальному порядку і точно пристосовуватися до будь-якого застосування. Крім того, проста установка і введення в експлуатацію, в порівнянні з іншими технологіями вимірювання рівня, має величезну перевагу.

"Molosbob" вимірює рівень при завантаженні зерна

З боку переробної промисловості все більш суворі вимоги висуваються до якості зерна, тоді як необхідна якість переважно залежить від подальшої переробки. З метою запобігання розмноження бактерій і виникнення ферментативних реакцій необхідно висушити зібране з полів вологе зерно перед розміщенням його в силосах та бункерах для зберігання. Пізніше, перед помелом, проводиться ще механічна очистка зерна від сторонніх речовин і домішок, наприклад, насіння бур'янів, каменів, металевих крупинок або запліснявілих зерен, і вже в чистому вигляді ще раз відправляється на тимчасове зберігання. Після помелу велика частина продукції знову відправляється на зберігання в силоси до моменту транспортування на хлібозаводи. Там мука знову залишається на зберіганні в силосах до певного моменту.

У всіх цих силосах рівнемір "Molosbob", працюючий за принципом вимірювання вантажем, дозволяє здійснювати надійне безперервне вимірювання рівня. Найпростіша установка і безвідмовна безперервна робота навіть при зміні сипучого матеріалу або непостійних робочих умовах вигідно відрізняють даний вимірювальний прилад. Проблеми з небажаними відображеннями, що часто виникають при використанні радарної або ультразвукової технологій, в даному випадку виключені. Незважаючи на те, чи змінюються робочі умови або завантажується інший матеріал, це ніяк не впливає на роботу вимірювальної системи, що працює за принципом вимірювання вантажем. Крім того, немає необхідності проводити заново параметризацію для отримання правильних результатів вимірювання, часто необхідну при використанні інших технологій.

„Molosbob“, компактний, надійний прилад з невеликою вагою, надає точні і надійні результати вимірювань рівня на висоту до 42 м незалежно від властивостей середовища, як наприклад, пил, вологість, електропровідність або розмір зерна. Пристрій можна використовувати навіть у вибухонебезпечних зонах категорії 1 / 2D і при температурі процесу до 150 ° C. Крім цього, нова запобіжна система запобігає потраплянню вантажу в випускний отвір силосу. Для вимірювання спеціальний вантаж, прикріплений до стрічки з нержавіючої сталі, опускається в бункер або силос. При торканні вантажем поверхні середовища тягове зусилля стрічки зменшується. Це розпізнає електроніка LF20 і піднімає вантаж назад в кінцеве положення. Спеціально розроблені скребки, які можна замовити з нерж. стали, очищають стрічку, перш ніж вона знову зайде в корпус. Таким чином, запобігає забруднення корпусу зсередини. Після зіткнення з поверхнею матеріалу вимірюється розмотана довжина стрічки і конвертується в сигнал 0/4 ... 20 мА. це значення відповідає рівню наповнення і зберігається до наступних вимірів. Можливі поодинокі або періодичні заміри. Процес вимірювання запускається віддалено (наприклад, за допомогою переносного пульта управління або ПЛК) або безпосередньо на вимірювальному приладі. В якості програмованих реле, в вигляді опції їх кількість можна збільшити до 4 реле, в деяких випадках замовити оптроновий вихід.

Контроль рівня наповнення за допомогою "Molosroto"

Ці датчики вирішують різноманітні завдання по вимірюванню рівня, в тому числі в ємностях і силосах для зберігання зерна. У всьому світі ці лопатеві індикатори рівня знаходять своє застосування в сфері зберігання, транспортування і переробки зерна, борошнистого зерна, висівок, зародків і різних сортів борошна. Щоб виконувати такий широкий спектр завдань, серія "Molosroto" пропонує різні типи приладів. До одного з таких типів відноситься, наприклад, "Molosroto DF23" з посиленим валом лопаті. Цей надійний сигналізатор рівня наповнення є оптимальним доповненням для безперервного вимірювання рівня в силосі з зерном.

Сигналізатори рівня грунтуються на перевіреному механічному принципі обертання. Керована за допомогою електродвигуна вимірювальна лопать безперервно обертається з постійною швидкістю. Матеріал при завантаженні в силос або ємність покриває лопать, викликаючи момент реакції. Цей момент призводить до пошкодження двигуна його кінцевого положення, який запускається за допомогою важеля або сигнального вимикача. Другий вимикач з затримкою відключає двигун. Якщо рівень знову падає і навколо лопаті відсутній матеріал, пружина повертає двигун в його кінцеве положення. При цьому двигун включений, а вихідний сигнал переключено. Лопать знову безперервно обертається. На відміну від інших технологій, як наприклад, вібраційні або ємнісні вимірювальні прилади, лопатевої сигналізатор рівня дуже надійний, що не піддається впливу властивостей середовища, таких як електропровідність, вологість або розмір зерна, а також нечутливий до налипання. Завдяки великому вибору опцій, кожен прилад Mollet є індивідуальним. Можна замовити компактний і / або круглий корпус з алюмінію або нержавіючої сталі. Для застосування пристроїв у вибухонебезпечних зонах обрана конструкція може бути поставлена з відповідними дозволами. Електронні блоки пропонують на вибір різний діапазон напруг, численні функції самодіагностики, в головку управління додатково вбудовані функціональні світлодіоди. Завдяки функціям «температура матеріалу» і «тиск ємності» сигналізатор рівня "Molosroto" підлаштовується під будь-які робочі умови. Різні підключення до процесу з фланцем або без нього, і численні варіанти конструкції кронштейнів дозволяють змонтувати прилад в будь-якому місці.

Рівнеміри компанії Mollet, на думку виробників, легко обслуговувати, вони надають надійні і точні результати вимірювань, які дуже важливі в процесі виробництва і поставки зернових культур.

Стаття "Надійне обладнання для вимірювання рівня зернових" pdf.

 

ПРЕЗЕНТАЦІЯ КОМПАНІЇ "КСК-АВТОМАТИЗАЦІЯ"

 

ОГЛЯДОВІ КАТАЛОГИ

Вимірювання в технологічному процесі. Каталог продукції Harrer Kassen

Автоматизація зерносушарок.

Устаткування для зберігання зерна. Оглядовий каталог.

Компоненти для автоматизації при виробництві рослинних масел. Оглядовий каталог.

Промислові роботи

IDEM каталог обладнання. Прайс-листи 2017

Каталог Hense Flowside

Огляд продукції "Насоси"

 

ОГЛЯДОВІ КАТАЛОГИ

 

НОВИНКИ